Alie en Piet Soons wonen sinds 1975 op deze mooie plek in de zuidwest hoek van Gaanderen. De landelijk gelegen woonboerderij had een wei met knotwilgen eromheen. Wij hebben al jaren een passie voor duurzaamheid. Zonnecollectoren voor warm water, p.v. cellen op het dak voor elektriciteit. Een windmolen bleek niet rendabel. Het huis extra geïsoleerd, een serre voor extra warmte en isolatie, een tegelkachel gestookt op hout van de knotwilgen, het hemelwater opgevangen in regentonnen. Tot 1990 helemaal vrij tussen de landerijen. Geleidelijk is er een nieuwe woonwijk omheen gebouwd, waar de tuin als een groene oase middenin ligt. Omdat we ons realiseren, dat we met het ouder worden dit niet meer kunnen onderhouden, hebben we het plan opgevat om samen met anderen een duurzaam, levensloopbestendig en kleinschalig woonproject te bouwen in onze tuin met behoud van het groene karakter.

Bent u de sociale toekomstige buurman-buurvrouw die met ons mee wil doen? Graag zien we uw reactie tegemoet.

 
© Piet en Alie Soons - Disclaimer - Beheer - Ontwerp en Realisatie: Guus van Eijk / Roy Nijkamp